Genväg till vilda djur och the big five

Många av oss har en resebaserad ”bucket list” och på den är det ofta att se ”de fem stora”. Med de fem stora menas vilda djur i Afrika, mera precist; Vattenbuffel, Lejon, Elefant, Noshörning och Leopard. Bara det att uppleva den vilda afrikanska naturen är ett för många ett mål i sig själv. Men hur gör man? Många känner sig osäkra på detta, eftersom vardagen i de flesta afrikanska länderna avskiljer sig rätt mycket mot det vi känner till här uppe i Skandinavien. Visse regioner plågas dessutom av inbördeskrig och andra oroligheter. Därför är det inte lätt att boka en drömsemester själv till kontinenten, om man inte har förkunskaper och eller kontakter. Den bästa genvägen är som regel att köpa en paketresa som inkluderar guidade safariturer.

Stora möjligheter men ingen garanti

Oavsett vilken safariresa man tar med på, så kan man såklart aldrig ge 100% garanti att man får uppleva alla de fem stora. Eller för den skull andra eventuella djurarter man drömmer om att uppleva i deras naturliga habitat. Men genom att välja naturparker med stora förekomster av önskade djurarter, och arrangörer med stor erfarenhet och gott omdöme, så kan man öka sina chanser betydligt. En av de nationalparker som ger bäst chans att se de fem stora är Serengeti Nationalpark i Tanzania. Där lever även gnuer och flodhästar, med många, många flera mer eller mindre exotiska djurarter. Parken kom även med på UNESCOS världsarvslista redan 1981.

Kombinerad resa för maximal upplevelse

Det är bestämt en större resa att ta sig till Afrika och safari, och kanske inte den typ av resa man gör varje år. I alla fall för de flesta av oss. Därför vill man gärna få så mycket med på en gång, som man bara kan. Afrikasafari.se är en av flera välkända och pålitliga researrangörer med expertis i Afrika och safari. Bland deras resor till Afrika kan man bland annat finna en paketresa, som låter dig kombinera safariupplevelse i Serengeti, med några dagars solsemester på fantastiska Zanzibar. Dessutom kommer du även förbi Ngorongoro Conservation Area och Lake Menyara Nationalpark. Varför slösa tid på att skräddarsy sin maximerade afrikaresa, när man kan gena och boka en av dessa kombiresor?