Genväg till unika upplevelser

När hösten och vintern är som mörkast, är det många av oss som går i resetankar. När man skall planera en resa finns det många övervägningar att göra. Framförallt kan det vara svårt att prioritera vad som är viktigast. Är det sol och bad, upplevelser eller aktiviteter? Eller något helt annat? Det flesta resor är anpassade till ett eller två av dessa önskemål. Men det finns även större paketlösningar att finna hos några resebolag. Hos exempelvis lamatours.se kan man finna paketlösningar som ger dig en genväg till en kombinerad och maximerad reseupplevelse när det gäller resor till Sydamerika. Men vad kan Sydamerika erbjuda som gör det till ett vettigt resmål för oss genvägs-älskare som vil få allt med i ett paket? Här följer ett par av många goda argument.

Stränder, historia och kulturliv i Kuba

Ett resmål som kan ge en maxad upplevelse är cigarrernas mecka – Kuba. Kubas historia har visserligen varigt präglad av politiska intriger och konflikter. Men Kuba har massor av positivt att erbjuda. Dels en enastående matkultur och ett rikt stadsliv. Levnadsglada människor och unik konst finns runt nästan varje gatuhörn. Dessutom har Kuba några av världens vackraste stränder – de karibiska stränderna i Varadero. Lamatours erbjuder paketlösningar som inkluderar upplevelses-rundresa där man bland annat får uppleva Havanna, samt även några dagars solsemester.

Sambarytmer, stränder och kulturliv i Brasilien

Till Brasilien finns det bland annat en färdig paketlösning, som ger dig storslagna upplevelser kombinerat med solsemester. I paketlösningen ingår att uppleva Rio de Janeiro, Kolonistaden Paraty och värdens största vattenfall; Iguazúfallen. Vid de mäktiga vattenfallen upplever du bland annat Garganta del Diablo, som betyder ”Djävulens gap”. Maximal avkoppling sker på paradisön Ilha Grande med dess fantastiska stränder, som till exempel Lopes Mendes. Den berömda kristusstatyn skall såklart också besökas och därutöver är Brasilien sprängfullt med kulturella upplevelser. Musiken, dansen och utomhuslivet på Copacabana skapar helt enkelt en unik atmosfär och stämning.