Skosnören behövs när du minst anar det

Det finns vissa artiklar som det alltid verkar som man saknar när man som bäst behöver dem. Skosnören är en sådan artikel. Hur många gånger har vi inte dragit på oss skorna på morgonen bara för att stå där med skosnörena i handen när vi drar till och de går sönder. Dessa situationer, när skosnörena går sönder, är extremt frustrerande. Särskilt som det oftast händer precis när vi har bråttom och är på väg ut genom dörren. Man kan tycka att situationer som denna skulle kunna vara lätta att förutse och att vi därför redan vid köpet av skorna passade på att köpa ett par extra skosnören men så är förstås nästan aldrig fallet.

Vi har dem oftast inte precis när vi behöver dem

Varför är det då så att vi så ofta förbiser hur bra det skulle vara att ha ett par extra skosnören hemma i garderoben? Det är väl antagligen som med mycket annat i livet, att vi helt enkelt inte tänker framåt och att vi inte gillar att planera för saker som kan gå fel. Det ligger i människans natur att vara positiv men baksidan av den positiviteten är att vi ganska ofta hamnar i små eller stora kriser då vi får betala av för vår lättsamma inställning till saker.

Ska alltid finnas i resväskan, portföljen och i bilen

Skosnören kan alltså orsaka små kriser eller, rättare sagt, avsaknaden av skosnören är det som orsakar de små kriserna. Det är därför ett mycket gott råd att alltid ha skosnören som passar till de skor man använder precis där man behöver dem. Det betyder i korthet att man ska ha ett par skosnören extra i garderoben hemma, att de alltid ska finnas till hands i resväskan när man reser, i portföljen på jobbet samt i bilen. Annars kan det bli kris.