Din väg in i entreprenörskapet

Denna artikel är sponsrad av arcadiafinans.se.

Har du en personlig dröm om att inom den närmsta framtiden kunna släppa jobbet som löntagare och börja arbeta för dig själv? Men har du samtidigt svårt att hitta både engagemang och finansiering till dina planer? Då finns det faktiskt råd att få, och även om många är snabba med att framhäva projektets oöverskådlighet och hårda arbete – så är det kanske inte fullt så omöjligt trots allt.

I artikeln tittar vi på hur du kan komma igång ordentligt med ditt nya entreprenörskapsäventyr på egen hand eller med professionella företagspartners. Läs vidare och bli klokare på hur du kan byta arbetet som ”löneslav” mot äran att vara din egen arbetsgivare.

Kort- och långsiktig extern finansiering

När man befinner sig i en situation där man ska ut och hitta Funding till ett nytt entreprenörskap, är det bara att putsa lackskorna och stryka den vita skjortan som gäller. För i en värld full av nya entreprenörsprojekt är det inte alltid så lätt att komma till tals.

 

Men man är samtidigt även tvungen att skilja på långsiktig och kortsiktig finansiering. För där en långsiktig investering kan kräva avkall på ägarandelar eller optioner, är den kortsiktiga finansieringen inte lika fruktlös. Här kan det till och med vara så enkelt som att använda sig av vanliga lånemodeller såsom dessa på arcadiafinans.se. Just denna skildring är inte helt irrelevant, då man dessvärre ofta ser nystartade entreprenörskap som slutar med att de får göra avkall på ägarandelar till förmån för ett kortsiktigt finansieringsbehov.

Skapa engagemang genom egen investering

När finansieringsproblemet är löst kommer engagemanget ofta helt av sig själv. För precis som med allt annat, är det lättare att ge det lilla extra om man har ett eget risktagande – rent ekonomiskt.

Just den retoriken har i alla fall många entreprenörer använt sig av förr. Och historiskt sett krävs det även en knuff för att man på allvar ska pressa sig själv och sitt entreprenörskap framåt. Och när finansieringshandlingarna är signerade, finns det inte så mycket annat att göra  – än att ge sig själv en spark i röven som entreprenör. Och har man sådan tur att man faktiskt inte står ensam i situationen, utan har inlett det nya äventyret med en kompanjon och partner – ja, då räcker kanske den motivationen för att ge det engagemang som faktiskt krävs.