Genvägen till bättre och billigare vinterdäck inför vintern

Knappt har sommarvärmen farit sin kos förrän det är dags att ta tag i höstens och vinterns bestyr. Ett sådant är vinterdäcken som ska på för alla oss bilägare. Men finns det någon eller några genvägar till de bästa vinterdäcken till de lägsta priserna? Om du undrar detta så har du hamnat rätt, läs vidare så bjuder vi på några genvägar inom just detta område.

Fokusera på testvinnande vinterdäck

De flesta vill nog ha säkra och stabila vinterdäck som är anpassade för vårt nordiska klimat. Det bir naturligtvis alldeles för kostsamt och tidskrävande att testa alla tillgängliga vinterdäck själv men en genväg till att hitta just de bästa däcken är att ta del av de årliga däcktester som brukar publiceras inför varje däcksäsong. Aftonbladet, Vi Bilägare, Råd och rön är exempel på medier som gör egna däcktester och publicerar dessa. Så läs igenom dessa och ta fasta på ett däck som fått bra resultat och som passar den körstil och det klimat där du mestadels använder bilen. Nästa utmaning blir att hitta detta däck till det allra lägsta priset…

Jämför online och spar pengar

Nuförtiden det egentligen inget konstigt att göra inköpen online och däck är inget undantag. Anledningen till att däckköp online blivit så populärt är såklart att priserna på nätet är lägre jämfört med priserna hos lokala däckverkstäder och handlare. Initialt när de första däckbutikerna lanserades online så mötte de ofta motstånd från potentiella kunder som inte kände sig bekväma med att montera däcken själva. Lösningen på detta blev att däckbutikerna online startade samarbeten med lokala däckverkstäder dit de kan skicka däcken och sedan är det bara för konsumenten att åka till däckverkstaden och få sina nya testvinnande vinterdäck monterade.

Att köpa däcken online är som sagt billigt, men en genväg till att spara ännu mer pengar på däckköpet är att jämföra priset hs olika däckbutiker online. Det finns ett 10-tal däckbutiker online som sinsemellan konkurrerar vilket kan komma konsumenten till gagn. Det kan dock vara tidskrävande att surfa runt bland däckbutikerna så en genväg till en smidig prisjämförelse är ett besök till BilligaVinterdäck.se som listar både testvinnare och däckbutiker.