Genväg till klassiskt fotoalbum

Aldrig förr har vi fotograferat och tagit så många bilder som nu. Nästan alla har en smartphone med inbyggt kamera, och dessa kameror har allt bättre kvalitet. Sociala medier och tjänster såsom Instagram får oss att ta och dela bilder dagligt. Och eftersom man har mobilen med sig nästan överallt, så är det bara att fota så snart man ser något man tycker är intressant. Eftersom bilderna är digitala, så tar man oftast fler än ett foto när man skall fotografera något. På så sätt kan man sen välja det som blev bäst. Det är dock inte alltid att man kommer ihåg att ta bort de mindre bra bilderna, och därför blir fotomapparna på datorn och eller i telefonen snabbt överfulla.

Klassisk fotografi på papper – i fotoalbum

Många föredrar dock att ha sina bilder i pappersformat, och gärna i ett klassiskt fotoalbum. Det är helt enkelt en annan känsla att bläddra i ett fysiskt fotoalbum, än det är att klicka runt i en mapp på datorn eller telefonen. Dessutom finns dessa bilder fysiskt, och de minnen som är på bilderna försvinner inte om hårddisken som de digitala bilderna ligger på går sönder. Därför finns det många företag som erbjuder det som en tjänst, att skriva ut dina bilder på fotopapper i olika format. Ungefär som när man i gamla dagar lämnade in en filmrulle för att för den framkallad. Men det finns ett snabbare, och billigare sätt at få sina bästa digitala foton i fysisk form. Japp en genväg, som vi ju älskar på Gena.nu.

Skriv ut dina foton själv

De flesta fotoskrivare på marknaden idag, skriver ut foton i en bra kvalitet, som absolut kan jämföras med gamla dagars fysiska foton. Men det är viktigt att man skriver ut bilderna på ett fotopapper, som är anpassat till skrivaren man har. Det kostar lite mera än vanligt papper, men skillnaden i resultat är enorm. Och det är fortfarande billigare, än att använda någon av de tillgängliga tjänsterna på nätet. Om man använder original bläckpatroner när man skriver ut foton, så är besparingen dock inte så stor, att skriva ut själv jämfört med att anlita ett företag som gör det åt dig. Men om du använder kompatibla bläckpatroner istället, kan du ofta spara många pengar på att skriva ut själv. Förutom att det går fortare. Har du t.ex. Brother skrivare, så kan du finna Brother bläckpatroner med bra kvalitet, via länken.